byFrida

Posted on juli 10, 2018

I slutet på maj fick jag ett samtal av Frida Martinsson som ville ha hjälp med bilder till en utställning på Trelleborgs Museum .Frida tillverkar klänningar och toppar i återvunnen cykelslang. Hon stansar ut en form i gummit som öglas ihop till längder, klänningarna är rena konstverk. Jag har tagit dessa bilder hemma hos Frida med endast två ljuskällor via mitt Profoto B2 agregat . Som huvudljus rakt framifrån användes ett Profoto Deep Silver paraply och till vänster om henne slogs ljuset indirekt i en vit vägg, till höger fanns fönster som jag exponerade upp och blandade upp i ljussättningen.

Det blev precis som jag ville ,krispigt och fräscht👌

Utställningen pågår till september

 

SANNEX

Posted on juni 15, 2018

För drygt en månad sedan fotograferade jag SANNEX till deras nya konvolut i min studio på Limhamn!

Vi väljer ofta att fotografera varje medlem en och en men ibland kör vi även i grupp som du kan se längre ner!

SANNEX ska även vara med årets Allsång på Skansen…..

Noria Manouchi, en cool ung och klok kvinna

Posted on juni 15, 2018

Träffade Noria Manouchi i förrgår för att ta hennes porträtt bilder inför valet i höst. Hon kandiderar till riksdagen för Malmö moderaterna.

Det som var kul med Noria var att hon ville stå rakt mot kameran istället för lite snett som jag brukar säga till mina kunder med någon form av ”snyggpose”. Hon ville hellre stå och titta in i kameran som män normalt gör, och hon tillade , -att som ung kvinna med invandrarbakgrund måste man ta för sig …. jag gillar henne skarpt…..

Jag har valt att göra dessa porträtt i ett enkelt manér med en @profoto softbox RFi 4’Octa snett framifrån från höger samt svarta skärmar vid sidan av henne och två profoto D4 blixtlampor på bakgrund med varsin ”balja” på!

Baklava för min kund KåKå

Posted on juni 7, 2018

Sött och gott kan man beskriva denna dessert!

Fick uppdraget att ta bilder på bakeoff produkten baklava till en folder för KåKå, märks att vi har fått så många härliga nationaliteter numera i vårt avlånga land…. mycket annat än kanelbullar måste få utrymme. Att tillverka baklava är en tillverkning i hur många moment som helst . Jag har fotograferat detta vid tidigare tillfällen och var så imponerad över arbetet när man ska ha fram denna produkt som har sitt ursprung från det Omanska riket. Hittas oftast på dessertbordet och i caféerna kring Mellanöstern och Balkanhalvön…..

SUSTAIANBLE COUTURE byFrida

Posted on juni 7, 2018

Hjälpte Frida Martinsson, byFrida med lite bilder för två veckor sedan, det dök upp ett vernissagekort idag, det blev riktig snyggt tycker jag själv.

Satte ljus i hennes ateljé med mina #profoto B2, en lampa i väggen till vänster om henne indirekt och en lampa med paraply och silvrig insida för att få ett mjukt men krispigt ljus framifrån . Fotograferat med min nya #nikon850 samt en nikon zoom 70-200.

Portia är tillbaka

Posted on maj 29, 2018

Väldigt kul när en kund hör av sig och vill jobba ihop igen, ni är så välkommen tillbaka Portia. Kommer visa det nya materialet snart, detta tog jag för två år sedan i Lundagård i Lund till @portia1924, modell Jakob B för @nordicmodelagency

BTS Watt & Veke

Posted on maj 28, 2018

Film: Martin Olson, www.martinolson.se

Postproduction: Christian Norling

Grattis på mors dag

Posted on maj 26, 2018

Bild tagen för KåKå till Morsdag, grattis alla mammor!

Min Sverigeturné i förra veckan…..

Posted on maj 4, 2018

Jag har varit iväg hela förra veckan och jobbat för KåKå, Orkla som är min största kund . KåKå är ett grossit företag inom bageriindustrin och kan leverera allt från tårtkartong till mjöl och handskalade räkor…. så nu åkte jag till Mickes ställe i Munka Ljungby i norra Skåne, därefter Ica Maxi , Jönköping, vidare till Bagarn i Södertälje. Kompletterande fotogrfaering hos Lindquist’s i Stockholm och sist landade jag på självaste KåKå’s lager i Örebro och där jag tog bilder till den uppdaterade Ehandeln…. dessutom har jag i denna veckan varit på besök hos @fredriksbrodochbakverk i Färjestaden på Öland… mycket goda grejer hos Fredrik. Åkte dit för att ta specifika bilder för honom till årets kampanjer. Ni kommer få se resultat av bilderna….först lite #bts från bagerierna. På resan har mina följeslagare #nikond850 samt mitt #profoto med 4 st #profoto kit #profotob2  hängt med hela tiden….

 

Gordana Biernat

Posted on april 15, 2018

För några veckor sedan plåtade jag #GordanaBiernat för @allasveckotidning , hon har nämligen nyligen blivit utnämnd av Oprah Winfrey till en av hennes 100 supersouls i världen… Gordana bor i Malmö, så det är ju superkul att få ha träffat henne! Läs hennes budskap på @MyPowertalk på twitter, jag tog bilder i min studio till tidningen, men de kan nog dyka upp på lite olika ställen, idag hade jag en bild publicerad i Sydsvenskan.💚 PS, @AmelieHolmberg gjorde som vanligt en fantastisk makeup och fixade Gordanas hår