John Taylor går igenom billigt och dyrt på plantskolan i Aller Trädgård 2020

Posted on maj 22, 2019

a

 

Igår var första gången jag jobbade med trädgårdstidningen Aller Trädgård, kul när man får tillfälle att träffa John Taylor…..🌱

Plåtade på medan John gick runt och valde plantor, samtliga bilder tagna med min Nikon D850 samt Nikkor 70-200 mm 2.8, vissa bilder lättade jag upp med Profoto A1💚

KunoQvist fotograferad hos Gouteva på Saltimportren

Posted on maj 10, 2019

Så himla kul att få jobba med produkt på modell, alltså glasögonbågar handlar detta om, inte helt lätt !!!! Tror att det är det roligaste jag vet att få fotografera produkt med modell  + lite  ljussättning, en riktigt kul utmaning, så nöjd med mina första och jag hoppas in sista bilder för min kund Kunokvist. Makeup och hår har Max Söderberg gjort, och Mia Anderberg har style:at, älskar stylingen även om den kanske inte tar över bilden, men verkligen pricken över i:et!🧡 Fantastiska modeller från Mikas….

Fotograferat med min Nikon B850 och Nikkor 70-200 2,8 samt 2 profoto B10 , den ena framförmodell med softbox och den andra placerad i bakgrunden, naken och slagen indirekt!💡

 

PÅSKRUNDAN

Posted on april 20, 2019

Jag blev inbjuden av Eva och Inger som driver Bovallsdörren att ställa ut fotografier i deras studio uppe i Bovallstrand…..Så himla kul, de hade dessutom satsat på en lokal akvarellkonstnärinna  + ett Galleri från Stockholm som heter Wallery Gallery + hållbar inredning och härliga Ida som driver Ida’s Café… Ida målar i olja och ställde ut många verk! Kontsrundan runt Bovallstrand heter Kvirr och är välbesökt, jag fick sålt två av min ” At your service” som jag tog i Marrakesh för 2 år sedan…. Mycket nöjd, men igentligen ställde jag ut bilder av hållbart som jag har döpt till ”My black collection” ?Agneta och Carolina

Posted on april 6, 2019

Hej, ni som läser min blogg, inte mycket aktivitet på senaste tiden, men nu tänkte jag göra ett ryck! Fotograferade Agneta och Carolina för några dagar sedan. SVT hade precis filmat färdigt av det materialet som ska sändas till Påsk, då vi hade ungefär en ca 10 min kort plåtning…. Resulterade i bla denna pressbild, det finns faktiskt lite mer! Taget med en åttakantig softbox på Agneta och Carolina in från höger + belysning från vänster med balja mot bakgrunden , vilket ger en toning av ljuset på bakgrunden, samt ett litet softbox ljus mot Carolina & Agneta snett in från bakre vänster hörn…. nåväl skulle ritat upp men kolla på bilden så ser ni säkert hur jag satt ljuset. Allt ljus från mina Profoto D4 agregat med tillhörande lampor samt En Nikon D850 med AF-S Nikkor 70-200mm f/2,8E FL ED VR…

Ny kund, välkommen Väla

Posted on april 5, 2019

Har precis fått in Väla som ny kund, dessutom kul för jag träffade en gammal bekant och kund i Anna Wiedner, Senior Art Director, PYRAMID i Helsingborg….

Det blev en lugn start med ett still life inför vårens högtider att använda till tryck och webb….Blev supernöjd med det mjuka fina ljus jag fick till av indirekt belysning slagen runt omkring i väggarna + att jag blandade in det naturliga ljuset uppifrån med längre uppexponering….

Jag har fixat med reflexerna i metallen och tagit bort en del av studion som reflekterade däri + att jag dragit ner mättnaden och ökat kontrasten…. här ser ni resultatet!

Besökte Thelins i Stockholm för lite julbilder

Posted on november 28, 2018

Reste med min kund KåKå idag till Thelins i Stockholm. Fick i uppdrag att ta fram lite kundunika bilder till Julen 2018, så det var minst sagt snabba puckar! ??‍?Vi skapade jul med enkla medel så som använda plåtar och lite puder av florsocker, kort skärpedjup och några #profotob10 med tillhörande softboxar, allt fotograferats med #nikond850?. Här ser ni några av de bilder som blev levererade och pryder Thelins gatupratare och skyltfönster i Jul?

Ny kund i Watt & Veke ? denna höst!

Posted on september 15, 2018

Jag fick en ny kund i början av sommaren genom @racconandfriends. Kändes så kul att få göra lite inredningsbilder och samtidigt produkt bilder tillsammans med stylist Eva Lindh som än en gång varit inblandad…. Vi jobbade i min studio byggde upp småmiljöeer samt att vi använde mitt hem, en våning i sekelskiftesstil…. Alla bilder finns inte med här men ni kanske ser dem i flödet . Jag har fotograferat med en @nikon #nikond850 och mina b1 @profotolampor med stora softboxes för att skapa ett mjukt brett ljus….Stort tack till Sofia Reshmi och Carina Reshmi på Racoon & Friends ?

 

 

Nya bilder inför slutspurt i valet här i Malmö

Posted on augusti 13, 2018

Tog för några dagar sedan nya bilder på Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd här i Malmö, nu med uppkavlade skjortärmar…… nu startar slutspurten i valupptakten.

 

 

Bilder från semestern som troligen ska ställas ut…….

Posted on augusti 8, 2018

Ja, nu har jag äntligen haft lite semester i mitt älskade Frankrike och faktiskt fotograferat som jag brukar….

Landade i Nice och åkte efter två dagar upp till St Paul de Vence och vårt älskade Colombe D’Or där jag tagit så många av mina utställningsbilder tidigare år. Efter 3 dagar där for vi vidare till Aix en Provence och besökte bl.a Cezanne’s ateljéer samt fick möjlighet att besöka ett av Frankrikes kändaste konditorier, Roy René som tillverkar den kända kondis bakverket Calissons. Därefter körde vi vidare mot Arles och deras stora fotografi utställning över hela stan… klart vi fick besöka en hel del gallerier och muséer, vissa gallerier följer mig dessutom på Instagram efter detta…. kul!

Vi hann med ett besök nere i Sainte Marie de la Mer och upplevde en lite udda tradition från tonårstjerna som skulle introduceras i vuxenlivet via deras mentorer som såg ut att vara mormor eller farmor, tog lite bilder i svartvitt såg nästan ut som jag hade varit på en resa bak i tiden….. men efter dessa fina ställen som avslutades med Cannes fick jag med mig några fotopärlor som jag tänker blåsa upp stort och försöka sälja…. vi får se hur det går!

Galleri Lundqist närmar sig …. det berättar jag om senare i höst!

Tidningen M

Posted on juli 22, 2018

Så himla glad för kontakten med stylisten Eva Lindh, har hört så mycket possitivt om henne under åren och nu jobbar vi ihop, först ut var ett uppdrag till katalog och webb för Watt & Veke ?, lampor i miljö, där Eva gjorde ett fantastiskt jobb, detta hoppas jag kunna visa senare, utan stylist eller makeup artist är vi fotografer halva skulle jag vilja påstå.

Det här jobbet ringde Eva mig om och undrare om vi skulle testa, och jag är supernöjd, Eva är nöjd men nöjdast är nog tidningen…. så roligt!
Jobbet som som vi döpt till ” Klädd från morgon till kväll” är gjort i Malmös hamn, vid centralstationen, på Hotell Kramers uteservering och intill Malmö Live …. Makeup har fantastiska Amelie Holmberg stått för ?