Besökte Thelins i Stockholm för lite julbilder

Posted on november 28, 2018

Reste med min kund KåKå idag till Thelins i Stockholm. Fick i uppdrag att ta fram lite kundunika bilder till Julen 2018, så det var minst sagt snabba puckar! 👨🏼‍🍳Vi skapade jul med enkla medel så som använda plåtar och lite puder av florsocker, kort skärpedjup och några #profotob10 med tillhörande softboxar, allt fotograferats med #nikond850📷. Här ser ni några av de bilder som blev levererade och pryder Thelins gatupratare och skyltfönster i Jul🧡

Ny kund i Watt & Veke 💡 denna höst!

Posted on september 15, 2018

Jag fick en ny kund i början av sommaren genom @racconandfriends. Kändes så kul att få göra lite inredningsbilder och samtidigt produkt bilder tillsammans med stylist Eva Lindh som än en gång varit inblandad…. Vi jobbade i min studio byggde upp småmiljöeer samt att vi använde mitt hem, en våning i sekelskiftesstil…. Alla bilder finns inte med här men ni kanske ser dem i flödet . Jag har fotograferat med en @nikon #nikond850 och mina b1 @profotolampor med stora softboxes för att skapa ett mjukt brett ljus….Stort tack till Sofia Reshmi och Carina Reshmi på Racoon & Friends 🐼

 

 

Nya bilder inför slutspurt i valet här i Malmö

Posted on augusti 13, 2018

Tog för några dagar sedan nya bilder på Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd här i Malmö, nu med uppkavlade skjortärmar…… nu startar slutspurten i valupptakten.

 

 

Bilder från semestern som troligen ska ställas ut…….

Posted on augusti 8, 2018

Ja, nu har jag äntligen haft lite semester i mitt älskade Frankrike och faktiskt fotograferat som jag brukar….

Landade i Nice och åkte efter två dagar upp till St Paul de Vence och vårt älskade Colombe D’Or där jag tagit så många av mina utställningsbilder tidigare år. Efter 3 dagar där for vi vidare till Aix en Provence och besökte bl.a Cezanne’s ateljéer samt fick möjlighet att besöka ett av Frankrikes kändaste konditorier, Roy René som tillverkar den kända kondis bakverket Calissons. Därefter körde vi vidare mot Arles och deras stora fotografi utställning över hela stan… klart vi fick besöka en hel del gallerier och muséer, vissa gallerier följer mig dessutom på Instagram efter detta…. kul!

Vi hann med ett besök nere i Sainte Marie de la Mer och upplevde en lite udda tradition från tonårstjerna som skulle introduceras i vuxenlivet via deras mentorer som såg ut att vara mormor eller farmor, tog lite bilder i svartvitt såg nästan ut som jag hade varit på en resa bak i tiden….. men efter dessa fina ställen som avslutades med Cannes fick jag med mig några fotopärlor som jag tänker blåsa upp stort och försöka sälja…. vi får se hur det går!

Galleri Lundqist närmar sig …. det berättar jag om senare i höst!

Tidningen M

Posted on juli 22, 2018

Så himla glad för kontakten med stylisten Eva Lindh, har hört så mycket possitivt om henne under åren och nu jobbar vi ihop, först ut var ett uppdrag till katalog och webb för Watt & Veke 💡, lampor i miljö, där Eva gjorde ett fantastiskt jobb, detta hoppas jag kunna visa senare, utan stylist eller makeup artist är vi fotografer halva skulle jag vilja påstå.

Det här jobbet ringde Eva mig om och undrare om vi skulle testa, och jag är supernöjd, Eva är nöjd men nöjdast är nog tidningen…. så roligt!
Jobbet som som vi döpt till ” Klädd från morgon till kväll” är gjort i Malmös hamn, vid centralstationen, på Hotell Kramers uteservering och intill Malmö Live …. Makeup har fantastiska Amelie Holmberg stått för 👌

byFrida

Posted on juli 10, 2018

I slutet på maj fick jag ett samtal av Frida Martinsson som ville ha hjälp med bilder till en utställning på Trelleborgs Museum .Frida tillverkar klänningar och toppar i återvunnen cykelslang. Hon stansar ut en form i gummit som öglas ihop till längder, klänningarna är rena konstverk. Jag har tagit dessa bilder hemma hos Frida med endast två ljuskällor via mitt Profoto B2 agregat . Som huvudljus rakt framifrån användes ett Profoto Deep Silver paraply och till vänster om henne slogs ljuset indirekt i en vit vägg, till höger fanns fönster som jag exponerade upp och blandade upp i ljussättningen.

Det blev precis som jag ville ,krispigt och fräscht👌

Utställningen pågår till september

 

SANNEX

Posted on juni 15, 2018

För drygt en månad sedan fotograferade jag SANNEX till deras nya konvolut i min studio på Limhamn!

Vi väljer ofta att fotografera varje medlem en och en men ibland kör vi även i grupp som du kan se längre ner!

SANNEX ska även vara med årets Allsång på Skansen…..

Noria Manouchi, en cool ung och klok kvinna

Posted on juni 15, 2018

Träffade Noria Manouchi i förrgår för att ta hennes porträtt bilder inför valet i höst. Hon kandiderar till riksdagen för Malmö moderaterna.

Det som var kul med Noria var att hon ville stå rakt mot kameran istället för lite snett som jag brukar säga till mina kunder med någon form av ”snyggpose”. Hon ville hellre stå och titta in i kameran som män normalt gör, och hon tillade , -att som ung kvinna med invandrarbakgrund måste man ta för sig …. jag gillar henne skarpt…..

Jag har valt att göra dessa porträtt i ett enkelt manér med en @profoto softbox RFi 4’Octa snett framifrån från höger samt svarta skärmar vid sidan av henne och två profoto D4 blixtlampor på bakgrund med varsin ”balja” på!

Baklava för min kund KåKå

Posted on juni 7, 2018

Sött och gott kan man beskriva denna dessert!

Fick uppdraget att ta bilder på bakeoff produkten baklava till en folder för KåKå, märks att vi har fått så många härliga nationaliteter numera i vårt avlånga land…. mycket annat än kanelbullar måste få utrymme. Att tillverka baklava är en tillverkning i hur många moment som helst . Jag har fotograferat detta vid tidigare tillfällen och var så imponerad över arbetet när man ska ha fram denna produkt som har sitt ursprung från det Omanska riket. Hittas oftast på dessertbordet och i caféerna kring Mellanöstern och Balkanhalvön…..

SUSTAIANBLE COUTURE byFrida

Posted on juni 7, 2018

Hjälpte Frida Martinsson, byFrida med lite bilder för två veckor sedan, det dök upp ett vernissagekort idag, det blev riktig snyggt tycker jag själv.

Satte ljus i hennes ateljé med mina #profoto B2, en lampa i väggen till vänster om henne indirekt och en lampa med paraply och silvrig insida för att få ett mjukt men krispigt ljus framifrån . Fotograferat med min nya #nikon850 samt en nikon zoom 70-200.