Repost från 2016 med min bagerikund KåKå

Posted on november 13, 2019

Hittade dessa idag, tycker att de ser riktigt ”höstmysiga” ut. Vi tog dem i studion på KåKå 2016, jag hittade en ihopsnickrad bakgrund av ohyvlade brädor av gran eller furu….. ett enkelt ljus från vänster med en lågt satt långsmal softbox från profotos tillbehör samt en profoto D1 och möjligen en lite lättning i taket…..

Snabbjobb med AAK idag!

Posted on november 12, 2019

Min kund Tina på AAK ringde på fm idag och behövde en bild på Rapsolja till en annons som skulle vara färdig idag!

Sagt och gjort, vi dukade upp ett bord satte endast ett indirekt ljus på mina vita väggar i min mini studio, då fick jag ett soft mjukt motljus, tycker alltid att det blir så fräscht när man fotograferar mat…. som bakgrund användes ett vitt filter papper som jag hade i studion och som skrynklades lätt. Av 4 utvalda varianter hade Tina valt den som vi båda kände var finast!

Så på bara några timmar hade annonsen gått iväg, så här blev det, super fint och med all enkelhet som i vått och torrt är mitt motto!

Som utrustning använde jag mig av min Nikon D850 med ett Nikon 105/2.8G med 5,6 som bl och 1/160 s + två Profoto D10:or med reflektorer…..

Lilla & Stora Björn på besök!

Posted on november 6, 2019

Hej följare!

Fick ett samtal från Marlena som ville få hjälp med bilder av ”gosedjur” för barn och vuxna i väldigt bra kvalitet till att bygga ny ehandel för dessa ……försökte få ett mjukt ljus av en stor rektangulär softbox från vänster samt en genomskinlig vit reflektor från California Sunbounce från höger , slog ljus igenom men med en softbox som gör ljuset ytterligare mjukt. Dessutom en upplättning med en kvadratiskt softbox från vänster, alltså mycket ljus och softat ljus….

🤓

Nyheter hos KåKå

Posted on oktober 24, 2019

I början av oktober började vi visualisera hur KåKå´s nya standardtryck skulle fotograferas, så vi gjorde rena grafiska bilder i min studio , en idé som Pia hade tagit fram .

Sedan var gänget även ute på konditori för att få lite bilder i miljö, detta känns hemligt så jag väntar med att lägga ut fler bilder, men en liten sneakpeak kan ni få!

 

 

Väla Magasin inför julen

Posted on oktober 10, 2019

För några dagar sedan tog jag dessa + några fler till Välas Magasin inför julen….. efter att jag fått lite inspirationsbilder av Byrån Pyramid så köpte jag lite dov grön och hittade lister som jag sågade till och limmade upp på en av väggarna i studion. Jag har använt en rökfärgad glasskiva och satt ett enkelt ljus med stor oktagon softbox och lättat med en vit skiva från andra hållet, mjukt och snyggt…..

Bokmässan som vanligt

Posted on september 25, 2019

Nästa år firar Bladh by Bladh och Annika Bladh 10 år som egen förläggare, tänk att vi hjälpt till och bygga monter i 10 år, givetvis har vi missat något år, men både Karin och jag har så kul och ser så mycket fram emot detta varje år! Tyvärr kunde jag inte stanna så länge detta år, hade jobb att göra i Göteborg med min kund KåKå, var ute och inspirerades av det Asiatiska köket! Här kommer lite bilder från monterbygget samt bokreleasen hos Helene Stommel, härligt ny vän …. läs hennes böcker!!!!!📚 På bilderna ser ni Hasse Hansson och Karin Tingstedt min fru samt myself on my way to dinner at Toso🍤🥟🥮🍚

 

John Taylor går igenom billigt och dyrt på plantskolan i Aller Trädgård 2020

Posted on maj 22, 2019

a

 

Igår var första gången jag jobbade med trädgårdstidningen Aller Trädgård, kul när man får tillfälle att träffa John Taylor…..🌱

Plåtade på medan John gick runt och valde plantor, samtliga bilder tagna med min Nikon D850 samt Nikkor 70-200 mm 2.8, vissa bilder lättade jag upp med Profoto A1💚

KunoQvist fotograferad hos Gouteva på Saltimportren

Posted on maj 10, 2019

Så himla kul att få jobba med produkt på modell, alltså glasögonbågar handlar detta om, inte helt lätt !!!! Tror att det är det roligaste jag vet att få fotografera produkt med modell  + lite  ljussättning, en riktigt kul utmaning, så nöjd med mina första och jag hoppas in sista bilder för min kund Kunokvist. Makeup och hår har Max Söderberg gjort, och Mia Anderberg har style:at, älskar stylingen även om den kanske inte tar över bilden, men verkligen pricken över i:et!🧡 Fantastiska modeller från Mikas….

Fotograferat med min Nikon B850 och Nikkor 70-200 2,8 samt 2 profoto B10 , den ena framförmodell med softbox och den andra placerad i bakgrunden, naken och slagen indirekt!💡

 

PÅSKRUNDAN

Posted on april 20, 2019

Jag blev inbjuden av Eva och Inger som driver Bovallsdörren att ställa ut fotografier i deras studio uppe i Bovallstrand…..Så himla kul, de hade dessutom satsat på en lokal akvarellkonstnärinna  + ett Galleri från Stockholm som heter Wallery Gallery + hållbar inredning och härliga Ida som driver Ida’s Café… Ida målar i olja och ställde ut många verk! Kontsrundan runt Bovallstrand heter Kvirr och är välbesökt, jag fick sålt två av min ” At your service” som jag tog i Marrakesh för 2 år sedan…. Mycket nöjd, men igentligen ställde jag ut bilder av hållbart som jag har döpt till ”My black collection” ?Agneta och Carolina

Posted on april 6, 2019

Hej, ni som läser min blogg, inte mycket aktivitet på senaste tiden, men nu tänkte jag göra ett ryck! Fotograferade Agneta och Carolina för några dagar sedan. SVT hade precis filmat färdigt av det materialet som ska sändas till Påsk, då vi hade ungefär en ca 10 min kort plåtning…. Resulterade i bla denna pressbild, det finns faktiskt lite mer! Taget med en åttakantig softbox på Agneta och Carolina in från höger + belysning från vänster med balja mot bakgrunden , vilket ger en toning av ljuset på bakgrunden, samt ett litet softbox ljus mot Carolina & Agneta snett in från bakre vänster hörn…. nåväl skulle ritat upp men kolla på bilden så ser ni säkert hur jag satt ljuset. Allt ljus från mina Profoto D4 agregat med tillhörande lampor samt En Nikon D850 med AF-S Nikkor 70-200mm f/2,8E FL ED VR…