God Jul i februari 🎄

Posted on februari 5, 2020

Hej!

Nu är vi redan igång med julen 2020, verkligen bra framförhållning hos min kund KåKå… jag fick direktiv att det skulle vara en vit Xmas 2020, så vi har kört enkelt, krispigt och vitt, mycket skandinaviskt……jag målade några ikea hyllplan lite slarvigt med grundfärg , hyllorna har stått ute ett år för att få patina….. har även använt grånad träsida ….

Med en enkel krispig ljussättning så fick vi vår skandinaviska jul 2020… kolla in min ljussättning på skissen!

 

PYRAMID med Väla på besök i studion

Posted on januari 30, 2020

Hej!

Min kund Pyramid Communication i Helsingborg 💜💙💚💛🧡❤️ har börjat komma på regelbundna besök för att plåta för Väla Magasin och glad blir jag…. nu var det det dags för #1 2020 , körde lite produktbilder mot vitt sedan en hel del små miljöeer i befintligt ljus… supernajs att ha dagsljus lysrör så jag kan köra befintligt ljus i studion….Kort skärpedjup gör skillnad!

En hel vecka med favoriten 🥐🥖🍞🍪

Posted on januari 22, 2020

Hej!

Bokad hela veckan för KåKå! Glad är jag😁! Vi ska köra hårt med diverse kampanjer för säljcykel 2 2020. Nu har vi avverkat kanelbullens dag, farsdag, brödbaser…. kommer även köra en tårtdag och lite halloween i vecka…..

Dokumentären om Marianne Mörck på SVT

Posted on januari 1, 2020

Bilden som valdes att presentera dokumentären av Marianne Mörck av Pernilla Hultén är ursprungligen en bild tagen för Malmö Opera till föreställningen Zorba för några år sedan… jag tog denna bild i min studion med ett huvudljus som jag haft som mitt signum, en blandning av en softbox och en spot… blir samtidigt mjukt och hårt… rynkor slätas ut … ett ljus som faktiskt vem som helst blir vackra i ! Marianne blev ju hur fin som helst, tror att hon själv faktiskt gillar denna bild.

Julen 2019

Posted on december 20, 2019

Jag har skapat lite black X-mas tillsammans med KåKå 🖤. Ljuset är satt på ett stereosätt med mina Profoto B10 och tillhörande smal softbox från vardera håll … låga stativ, så det blir något av släpljus på produkterna! Bakgrunder av EZENZE.com, Marianne som håller till i Köpenhamn är så duktig på att måla vad som helst! GOD🎄JUL

KUNOQVIST FW19

Posted on november 23, 2019
BTS från vår plåtning i våras inför höst och vinter kollektion av bågar för Kunoqvist

Har inrett en ny miljö för fotografering på min gård!

Posted on november 21, 2019

Har spenderat några dagar i Småland på min gård, jobbat lite i min ministudio och försöker samtidigt fixa till miljöer att fotografera i ! Hoppas kunna göra något frilansjobb här…..👌🏼

Så därav stack jag till Jönköping tillsammans med mina föräldrar,de ville köpa ljus och jag inredning! Tänkte att jag inte ville göra en allt för stor investering i en miljö… så det blev en soffa för ca 2.300 kr , korgstol ca 700 kr och kudde i stolen för 200 kr….. övrigt är ärft eller tidigare investeringar, nu ska jag bara hitta någon tidningen eller två som vill köpa inredningsbilder från detta ställe, kanske rubriken låter, ”Blanda dina ärvda ting med nytt”….fattas matta ser jag nu…..

Bilder från 2016 med KåKå, härliga höstbilder🍂🥧🧈🥚🍞

Posted on november 13, 2019

Hittade dessa idag, tycker att de ser riktigt ”höstmysiga” ut. Vi tog dem i studion på KåKå 2016, jag hittade en ihopsnickrad bakgrund av ohyvlade brädor av gran eller furu….. ett enkelt ljus från vänster med en lågt satt långsmal softbox från profotos tillbehör samt en profoto D1 och möjligen en lite lättning i taket…..

Snabbjobb med AAK idag!

Posted on november 12, 2019

Min kund Tina på AAK ringde på fm idag och behövde en bild på Rapsolja till en annons som skulle vara färdig idag!

Sagt och gjort, vi dukade upp ett bord satte endast ett indirekt ljus på mina vita väggar i min mini studio, då fick jag ett soft mjukt motljus, tycker alltid att det blir så fräscht när man fotograferar mat…. som bakgrund användes ett vitt filter papper som jag hade i studion och som skrynklades lätt. Av 4 utvalda varianter hade Tina valt den som vi båda kände var finast!

Så på bara några timmar hade annonsen gått iväg, så här blev det, super fint och med all enkelhet som i vått och torrt är mitt motto!

Som utrustning använde jag mig av min Nikon D850 med ett Nikon 105/2.8G med 5,6 som bl och 1/160 s + två Profoto D10:or med reflektorer…..

Lilla & Stora Björn på besök!

Posted on november 6, 2019

Hej följare!

Fick ett samtal från Marlena som ville få hjälp med bilder av ”gosedjur” för barn och vuxna i väldigt bra kvalitet till att bygga ny ehandel för dessa ……försökte få ett mjukt ljus av en stor rektangulär softbox från vänster samt en genomskinlig vit reflektor från California Sunbounce från höger , slog ljus igenom men med en softbox som gör ljuset ytterligare mjukt. Dessutom en upplättning med en kvadratiskt softbox från vänster, alltså mycket ljus och softat ljus….

🤓